Gnocchi med kjøttsaus (ragu)

Gnocchi med kjøttsaus

Gnocchi med kjøttsaus (ragu) er lett å like for både liten og stor. Gnocchi er en italiensk klassiker. Det er pasta, men er laget av poteter i stedet for mel og smaker veldig godt. I det siste har det vært mulig å få tak i god, fersk gnocchi i matbutikken og det er jo mye enklere enn å lage selv. Gnocchi kan brukes til det samme som annen pasta. En av favorittene mine er gnocchi med blåskimmelsaus, men i dag har jeg laget den med en deilig kjøttsaus eller ragu, som italienerne kaller det. Sausen har gulrot i små terninger, men det smaker ikke gulrot. Gulroten gir bare en god smak til sausen og den blir litt sunnere også.

1 gulrot i små terninger

2 rødløk, finhakket

1 ss tørket basilikum

1 ss oregano

600 g karbonadedeig

1 finhakket rød chili

1 neve finhakket fersk basilikum

2 fedd finhakket hvitløk

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 ss tomatpuré

Salt og pepper

Rødløk og gulrot stekes i litt olje. Tilsett karbonadedeig, hvitløk, chili, tørket basilikum, oregano, fersk basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, salt og pepper. Sausen skal koke til den får en naturlig sødme, så gjerne en time eller to.

Gnocchien kokes etter anvisningen på pakken. Jeg drysser reven parmesan over og pynter med litt basilikum.

Gnocchi med kjøttsaus
Gnocchi med kjøttsaus

 

Du finner flere spennende og varierte pastaretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese