Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester

Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester

Gratinert potetmos med bacon, skinkeboks eller kjøttrester er super restemat og lett å like for liten og stor. Om du har rester av potetmos, kan du bruke den, eller om du har igjen bakepoteter, kan du skrape ut innmaten og lage potetmos av det. Du kan også lage ny potetmos og blande inn kjøttrester. Oppskriften er passe til 4 personer.

Potetmosen:

500 g mandelpoteter, eller andre melne poteter ev. 2 store bakepoteter, ferdig bakt

150 g smør

6 ss fløte

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, eller om du bruker bakepoteter, skraper du ut innmaten og legger den over i en kjele. Rør inn smeltet smør og fløte og pisk til du får en jevn og luftig potetmos. Smak til med salt og pepper.

Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester:

1 porsjon potetmos

1/2 purre i fine strimler

200 g sprøstekte baconterninger, ev. skinkeboks, eller rester av biff, svinefilet eller lammekjøtt i små terninger

1 boks mais

1 paprika i små terninger

200 g revet ost

Bland potetmosen med purre, bacon (eller annet kjøtt) paprika og mais. Hell blandingen over i en ildfast form og dryss over revet ost. Sett forme i ovnen på 200 grader til osten er gyllen og fin.

Du kan gjerne servere med en frisk salat, men den inneholder både purre, paprika og mais, så det er egentlig ikke nødvendig.

 

Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester
Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester

 

Du finner mange flere velsmakende retter med restemat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese