Har du prøvd sous vide? Sous vide er en fantastisk måte å få billig, seigt kjøtt til å bli mørt og fantastisk og den kan brukes til mer enn kjøtt. Sous vide er fransk og betyr «under vakuum)». Maten vakuumpakkes, vanligvis i plast, og varmebehandles over lang tid.
Fordi maten tilberedes i sin egen kraft, bevares også farge og smak bedre. Om du tilsetter marinade i posen, blir kjøttet marinert i tillegg.Siden sous videtilberedning ikke gir stekeskorpe, brunes ofte maten raskt etter sous vide-behandlingen.
Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe en stor sous vide-maskin, som tar opp plass på kjøkkenet. Det finnes mange typer sous vide-sirkulatorer, som du kan bruke sammen med et eller annet kar eller en bolle, du allerede er i besittelse av.
I tillegg til en sous vide-maskin eller en sirkualtor, trenger du vakuumposer og en vakumeringsmaskin, som også er supre til i gi annen mat lengre holdbarhet.
Du finner masse tips, inkludert temperaturer og tider HER. I tillegg finner du masse oppskrifter HER
Lykke til!

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.