Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus

Indrefilet med båtpoteter, rosettkål og sherrysaus kan gjerne brukes som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og bare varmes når den skal brukes. Om du ikke får tak i rosettkål, kan du bruke andre grønnsaker, f.eks. blomkål eller brokkoli.

Beregn 200 – 250 g indrefilet per person.

Indrefilet:

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Sherrysaus:

6 sjalottløk, finhakket

2 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)

1 laurbærblad

3 dl søt sherry

3 dl fløte

Fres løken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og sherry. Kok til det halve, tilsett 3 dl fløte og la det koke til det tykner litt.

Båtpoteter: 

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i båter, legge dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Rosettkål:

Rosettkålen smørdampes i 2-3 minutter i 2 dl vann, tilsatt 4 ss smør og 1 ts salt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese