Injera – pannekaker fra Etiopia og Eritrea

Injera er en pannekake laget av teffmel. Om du ikke får tak i det, kan du bruke 50/50 hvetemel/byggmel. Injera brukes som tilbehør til mange retter i Etiopia og Eritrea. De stekes kun på den ene siden.

 Ingredienser til injera som skal brukes samme dag:

1,25 dl teffmel

1 dl varmt vann

3/4 ts gjær

1/4 ts lønnesirup

1/4 ts salt

1 ts eddik

1/4 ts bakepulver

Visp sammen mel med halvparten av vannet og gjær. Dekk til med et håndkle og la det hvile i 1 time. Tilsett resten av vannet, salt, bakepulver og eddik og bland godt.

 

Ingredienser i 2 dagers injera.

1,25 dl teffmel

1 dl varmt vann

1/4 ts salt

1/2 ts gjær

1/4 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene. Dekk til med et lett lokk og la røren hvile 2 dager.

Når du er klar til å lage injeraen, fjerner du det mørke vannet på toppen, før du rører godt sammen.

Røren skal være en tynn pannekakerøre. Avhengig av melet, kan det hende du trenger å tilsette mer vann eller mel hvis røren er for tynn.

Hell i 1 ts rapsolje, som fordeles med et papirtørk, så den danner et tynt oljelag i hele pannen.

Lag først en mindre pannekake, så du ser hvordan røren oppfører seg.

Hell ca. 1 dl røren i den varme panna og hell på panna for å få røre over hele.

Når røren er fordelt, vent på at noen bobler dukker opp, og dekk deretter pannen med et lokk for å dampe injeraen i ca. et minutt.

Fjern lokket og la det koke til midten er satt og kantene begynner å trekke seg innover. 3-5 minutter avhengig av størrelse.

Legg injeraen på et bakepapir og la den avkjøles. Kanten kan føles hard når du tar den av varmen, men blir myk når den er kald.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese