Injera – pannekaker fra Etiopia og Eritrea

Injera er en pannekake laget av teffmel. Om du ikke får tak i det, kan du bruke 50/50 hvetemel/byggmel. Injera brukes som tilbehør til mange retter i Etiopia og Eritrea. De stekes kun på den ene siden.

 Ingredienser til injera som skal brukes samme dag:

1,25 dl teffmel

1 dl varmt vann

3/4 ts gjær

1/4 ts lønnesirup

1/4 ts salt

1 ts eddik

1/4 ts bakepulver

Visp sammen mel med halvparten av vannet og gjær. Dekk til med et håndkle og la det hvile i 1 time. Tilsett resten av vannet, salt, bakepulver og eddik og bland godt.

 

Ingredienser i 2 dagers injera.

1,25 dl teffmel

1 dl varmt vann

1/4 ts salt

1/2 ts gjær

1/4 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene. Dekk til med et lett lokk og la røren hvile 2 dager.

Når du er klar til å lage injeraen, fjerner du det mørke vannet på toppen, før du rører godt sammen.

Røren skal være en tynn pannekakerøre. Avhengig av melet, kan det hende du trenger å tilsette mer vann eller mel hvis røren er for tynn.

Hell i 1 ts rapsolje, som fordeles med et papirtørk, så den danner et tynt oljelag i hele pannen.

Lag først en mindre pannekake, så du ser hvordan røren oppfører seg.

Hell ca. 1 dl røren i den varme panna og hell på panna for å få røre over hele.

Når røren er fordelt, vent på at noen bobler dukker opp, og dekk deretter pannen med et lokk for å dampe injeraen i ca. et minutt.

Fjern lokket og la det koke til midten er satt og kantene begynner å trekke seg innover. 3-5 minutter avhengig av størrelse.

Legg injeraen på et bakepapir og la den avkjøles. Kanten kan føles hard når du tar den av varmen, men blir myk når den er kald.

%d bloggere liker dette: