Innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter er svinefilet pakket inn med blåskimmelost, cheddar og bacon. De fløtegratinerte potetene har også fått strimlet løk og som tilbehør har jeg brukt brokkolini. Saus behøves ikke, siden både potetene og kjøttet er saftig og god.
Potetene:
10 poteter i tynne skiver
2 løk i strimler
3 fedd finhakket hvitløk
Salt og pepper
1 boks fløte
1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag
Legg potetskivene, løken, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form. Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.
Svinefileten:
200 g svinefilet per person
2 pk bacon, avhengig av størrelsen på fileten.
Cheddar i skiver
Blåskimmelost i skiver, f.eks. Castello
Legg et matpapir på benken og legg baconet utover med god overlapp (husk at den krymper). Legg på cheddar i skiver og deretter blåskimmelost i skiver. Fjern sener og hinner fra svinefileten og dryss på pepper. Jeg bruker ikke salt, siden baconet er så salt i seg selv. Legg svinefileten på osten og bruk matpapiret til å rulle baconet pent rundt fileten, før du løfter den forsiktig over i en smurt ildfast form med skjøten ned. Stek den i ovnen på 200 grader, til kjernetemperaturen er ca. 70 grader. La den hvile litt, før du skjærer i den.
Server innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter og valgfrie grønnsaker, for eksempel brokkolini, som kun har fått et raskt oppkok i lettsaltet vann, tilsatt smør.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.