Island: Islenski Barinn – Fermentert hai

Island: Islenski Barinn serverer fermentert hai og tørrfisk. Jeg hadde bestemt meg for å spise fermentert hai på Island lenge før jeg kom dit, og jeg brukte litt tid på å finne et sted som serverte det som lunsjrett.  Valget falt på gastropuben Islenski Barinn, som for øvrig er verdt et besøk også om du ikke vil spise hai.

En lunsjporsjon består av 6 små terninger med hai, et beger med tørrfisk og litt smør, som tørrfisken skal dyppes i, før den nytes.

Tilbehøret er brennivin, som brukes til å skylle herligheten ned med og tannpirkere, til å spidde haien med. Til denne retten får du også et lite kurs i hvordan den best skal nytes.

Da jeg åpnet lokket på haien og luktet, fikk jeg likk sjokk av den voldsomme amoniakklukten, men jeg er ikke av typen som gir meg så lett, så jeg gikk inn for smaking også. Smaken var mye bedre enn lukten og all haien ble fortært. Litt spesielt, men jeg kommer til å spise det igjen, om jeg får sjansen. Tørrfisken, dyppet i smør var en favoritt og smakte godt sammen med rødvinen min.

Jeg kan anbefale denne restauranten på det varmeste, med nydelig mat og hyggelig betjening, og du finner hjemmesiden deres HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese