Italiensk kylling i rummeltopf

Italiensk kylling i rummeltopf gir et saftig og velsmakende kyllingmåltid. Jeg har hentet frem den gamle rummeltopfen min, som ikke har blitt brukt på noen år og satt den i vann i en time, så den skal tåle varmen i ovnen. Om du har en som er helt ny, ja de har den på bl.a. Jernia, tror jeg den skal stå i vann i mange timer, men jeg husker ikke helt. Rummeltopf er en ganske smart opplevelse, for du kan nesten legge hva som helst av middagsmat i den, sette den i ovnen og bare vente på at resultatet skal bli mørt, saftig og velsmakende.

Italiensk kylling til 2 pers.

2 store kyllinglår av god kvalitet eller 4 små

2 løk i strimler

4 tomater, delt i båter

2 gulrøtter i små terninger

2 vårløk i strimler

1 laurbærblad

1 ss italiensk kyllingkrydder

2 hvitløk, finhakket

1 dl kyllingkraft, ev. fond eller terning og vann

1 sitron i store biter

1/2 dl hvitvin, ev. eplemost

1 neve bladpersille

1 pose parmesan

Legg rummeltopfen i kaldt vann i minst 1 time. Fordel løk, gulrotterninger, laurbær, vårløk og tomatbåter i bunnen. Legg kyllinglårene på toppen. Bland hvitløk, kraft, vin og italiensk kyllingkrydder og hell blandingen over kyllingen og grønnsakene. Legg på bladpersille og sitron og sett på lokket. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og la rummeltopfen stå der i 2 timer, før du tar av lokket og drysser parmesan over kyllingen. La det steke videre i ca. 30 min. uten lokk, til parmesanen får fin farge. Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.

Server med potetmos eller godt brød til å dyppe i kraften, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på her.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese