Italiensk lammesadel

Italiensk lammesadel har en helt fantastisk sprø skorpe med mye smak. Hele retten stekes i samme form og er passe til 4 pers.

1,5 – 2 kg lammesadel

Litt olivenolje

24 små poteter delt i to

6 gulrøtter i tykke skiver

3 løk i båter

3 finhakkede hvitløksfedd

10 store tomater i båter

3 laurbærblader

salt og pepper

3 dl lammekraft (ev. fond og vann).

1 sitron

Fersk rosmarin

salt og pepper.

Ta litt olivenolje i bunnen av langpanna. Legg i poteter, gulrøtter, tomater, hvitløk, laurbær, salt og pepper. Hell over lammekraft (ev. fond og vann). Sett i ovnen på 180 grader til potetene er møre. Mens grønnsakene koser seg i ovnen, lager du den grønne massen som skal bli en deilig skorpe

Loff- og urteblanding:

1 loff

1 bunt bladpersille

5 fedd hvitløk

100 g revet parmesan

3/4 flaske olivenolje

Kjør innmaten av loffen, bladpersille, hvitløk, parmesan og olivenolje til en jevn masse med stavmikseren. Konsistensen skal være som tykk grøt.

 

Lammet:

Brun lammet på alle kanter i en stekepanne, eller på grillen og legg det på toppen av grønnsakene. Gni sadelen inn med saften av sitronen, rosmarin, salt og pepper. Stek videre ved 180 grader i ca. 15 minutter. Ta ut langpannen med kjøttet ut av ovnen.

Skru opp temperaturen til 200 grader. Smør kjøttet inn med loff- og urteblandingen. Stek videre til skorpen får en fin, gyllen farge.

La sadelen hvile i 15 minutter før servering.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese