Kalkunbryst med bretagnesaus

Kalkunbryst med bretagnesaus er en fin variasjon fra de vanligste kalkuntilbehørene.

Kalkunbrystet:

1 kalkunbryst

2 ss smør

Litt fersk timian

2 hvitløkfedd

Brun kalkunen på alle sider, i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og legg den over i en ildfast form. Tilsett smør, knuste hvitløkfedd og timian. Sett i steketermometer og sett i ovnen på 200 grader til kjernetemperatur er 64 grader. Det tar ca. 30-40 min. avhengig av størrelsen. Øs smørblandingen over kalkunkjøttet av og til. La kalkunen hvile i minst 15 minutter før du deler den opp.

 

Bretagnesaus:

1 liten rødløk, finhakket

1/2 paprika, finhakket

6 sherrytomater

3 dl fløte

3 ss crème fraiche

2 ts estragon

3 ts paprikapulver

2 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.

Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett crème fraiche, fløte, estragon, paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Server kalkunbryst med bretagnesaus med valgfrie poteter og grønnsaker. Jeg har brukt kokt blomkål og båtpoteter. Du finner oppskrift på det og mange andre slags potetvarianter her.

Kalkunbryst med bretagnesaus
Kalkunbryst med bretagnesaus

 

Du finner flere varierte oppskrifter med kalkun, både hel og kun brystet, her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese