Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter

Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter passer godt som selskapsmat. Sausen kan lages klar i forveien og potetene settes i ovnen i god tid før gjestene kommer. Om du ønsker, kan du erstatte kalven med svinefilet. Det smaker også nydelig med dette tilbehøret.

Sausen:

2 strimlede løk

1 pk skivet sjampinjong

Pepper

Grillkrydder

Paprikakrydder

3 paprika i terninger, du kan gjerne blande flere farger

1/2 ltr. fløte

1 dl soyasaus

Stek løken i smør og hell den over i en kjele. Stek sjampinjongen i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og massse paprikakrydder. Tilsett paprika, fløte og soyasaus. Kok til sausen har passe konsistens og smak til om den trenger mer krydder.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når båtpotetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Kalven:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Om du vil sous videbehandle kalven, finner du fremgangsmåte HER.

Asparges:

1 bunt hvit asparges

Litt olivenolje til pensling

Salt (jeg har brukt svart havsalt)

Skjær av den trælete delen nederst på hver asparges og skrell den med potetskreller eller lignende. Smør på olivenolje, dryss over litt salt og grill den i 3-4 minutter, de skal ikke være soggy.

 

Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter
Kalvefilet med paprikafløtesaus og båtpoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese