Kjöttbullar med gräddsås eller kjøttboller i fløtesaus er en svensk klassiker og deres uoffisielle nasjonalrett. Du går kjøpt på Ikea, men jeg kan garantere at hjemmelaget smaker mye, mye bedre.
Kjöttbullar:
400 gram kjøttdeig
2 dl griljermel
1 finhakket løk
1,5 dl fløte
1,5 dl melk
1 egg
2 ts revet muskatnøtt
3 ts salt
1 ts pepper
Elt sammen ingrediensene til kjøttbollene. Rull små boller med fuktige hender og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Legg dem over i sausen og server.
Fløtesaus:
2 ss smør
1 finhakket løk
2 ss hvetemel
4 dl kjøttkraft, ev. vann og fond
2 dl fløte
salt og pepper
Brun løken i smøret, før du tilsetter mel og fortsetter å brune blandingen under stadig omrøring. Spe med litt og litt av kraften og deretter fløten. Smak til med salt og pepper og legg i kjøttbollene.
Server med for eksempel kokte poteter og erter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.