Kylling Kiev

Kylling Kiev eller kylling Kyiv er en nydelig rett fra Ukraina, som er laget av flatbanket kyllingfilet, rullet rundt kaldt kryddersmør, og belagt med egg og strøkavring eller panko.

Fyll:

90 g smør, romtemperert

2 ts persille, finhakket

2 fedd hvitløk, veldig finhakket

Bland alt i en bolle, form til 2 pølser på ca. 10 cm. Rull pølsene inn i plastfolie og legg i fryseren i 30 min.

Kyllingbrystene:

2 kyllingbryst på ca. 200 – 250 g, uten skinn og ben

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 egg, sammenpisket

1 dl mel

2 dl panko (strøkavring)

Olje til fritering (ca. 1 liter)

Legg kyllingbrystene mellom to stykker med plastfolie, bank dem flate til 1/2 cm med den flate siden av en biffbanker og krydre med salt og pepper på begge sider.

Legg en pølse med smør i den ene enden, brett sidene inn over smøret og rull kyllingfiletene stramt. Pakk inn i folie igjen og vri endene godt sammen, så kyllingfiletene får en fin og fast pølseform. Legg i fryseren i 30 minutter til overflaten er ganske fast å ta på, men ikke helt frosset.

Ha egg, mel og brødsmuler i hver sin bolle. Dekk kyllingrullene med mel og rist av det overflødige. Rull deretter i egg og la overflødig egg dryppe av. Til slutt ruller du dem til i panko og trykker pankoen godt på, så den fester seg.

Rull kyllingfiletene i plastfolie igjen, stram godt til og legg dem i fryseren i 30 minutter til. De skal føles ganske faste, men ikke frosne.

Varm frityrolje (ev. rapsolje eller maisolje) i en tykkbasert gryte til 190 grader. Legg kyllingrullene forsiktig i oljen og friter til de får fin gyllen farge. Snu dem hele tiden, så fargen blir jevn og fin.

 

Server med ønsket tilbehør, f.eks. erter og potetmos, som du finner oppskrift på HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese