Kylling piccata

Kylling piccata er en frisk og god pastarett, som ikke tar for lang tid å lage.

4 kyllingbrystfileter, banket ut til jevn tykkelse

Havsalt, pepper og cayenne til kyllingen

Litt hvetemel til panering

Olivenolje til steking

2 ss kapers

2 dl hvitvin eller tørr vermut

Saften av 2 sitroner

1,2 dl kyllingkraft

90 g kaldt smør i terninger

4 ss frisk, finhakket bladpersille

Bank ut kyllingen og krydre den godt på begge sider med havsalt, pepper og cayenne. Vend kyllingen i mel så alt kjøttet dekkes av et tynt lag. Gjør klar resten av ingrediensene, så de kan tilsettes raskt.  Stek kyllingen gyllen på begge sider i oljen, den skal være nesten helt gjennomstekt. Legg den over på en tallerken.

Hell kapers i pannen og mos noen av dem med en gaffel. Hell på hvitvin og la den redusere litt mens du rører godt. Tilsett sitronsaft og kyllingkraft, kok opp og la det koke inn til halv mengde. Skru ned varmen og tilsett det kalde smøret. La det smelte sakte mens du rører så sausen binder seg. Tilsett persille og rør rund, før du legger kyllingen tilbake i pannen og øser sausen over den. La kyllingen få noen minutter i pannen før du serverer den. Kylling piccata serveres med penne eller annen pasta du ønsker, kokt etter anvisning på pakken.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese