Kyllingfilet mascarpone med balsamicopoteter

Kyllingfilet mascarpone med balsamicopoteter smaker godt og mascarponen gjør kyllingen ekstra saftig. Jeg har servert retten med smørdampede bønner, men du kan bruke hvilke grønnsaker du vil eller en salat.

Balsamicopoteter:

1 kg kokefaste poteter i 1/2 cm skiver

5 rødløk i strimler

200 g smør

Salt og pepper

Fersk timian

2,5 dl god, vellagret balsamico

Legg smøret i klatter i langpannen og legg i potetskiver og løkstrimler. Sett pannen i ovnen på 200 grader og stek til blandingen begynner å få farge, rør av og til. Krydre med salt og pepper, legg på noen kvister frisk timian og hell over halvparten av balsamicoen. Rør godt sammen og dekk til med aluminiumsfolie. La det steke videre til potetene er møre, ta av folien og hell på resten av balsamicoen. Pynt med frisk timian.

 

Kyllingen:

4 kyllingfileter med skinn av god kvalitet

Skall fra 1 sitron

1 pk mascarpone

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss frisk rosmarin finhakket

2 ss frisk persille, finhakket

1 ss frisk timian, finhakket

Olivenolje, salt og pepper

Bland mascarpone, hvitløk, sitronskall og urter og smak til med salt og pepper.

Løsne skinnet på kyllingbrystet fra den ene enden, så du får et hulrom. Fordel mascarponeblandingen under skinnet og legg kyllingfiletene i en ildfast form med litt smeltet smør. Gni dem inn med olje, salt og pepper og sett i ovnen på 180 grader, til de er gylne og sprø i skinnet og så vidt gjennomstekt. Om du bruker steketermomteter, skal det vise 68 grader. Det tar 20 – 30 minutter, avhengig av størrelsen.

Bønnene:

Skjær av endene på bønnene, kok opp litt vann med et par spiseskjeer smør, legg i bønnene og la dem få et oppkok. Ta kjelen av plata og la det stå og kose deg et par minutter under lokk. Plukk opp bønnene og server sammen med kyllingfilet mascarpone med balsamicopoteter.

 

Kyllingfilet mascarpone med balsamicopoteter
Kyllingfilet mascarpone med balsamicopoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese