Kyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsaus

Kyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsaus er veldig harmonisk i munnen, med sødmen fra betene og skarpheten fra osten i sausen. Den er også enkel å servere til gjester, siden både betene og sausen kan gjøres klar i forveien og potetene gjør seg nesten selv, når de har kommet i ovnen.

Potetene:

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter.

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

3 dl chablis

2 laurbærblader

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

1 ss konjakk

Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Rotgrønnsakene:

1 rødbete, skrelt og delt i terninger

2 gulbeter, skrelt og delt i terninger

1 løk i tynne båter

1 god klatt smør

Salt og pepper

Smelt smøret i en kjele, tilsett løken og la den frese til den begynner å få litt farge. Tilsett betene, litt salt og pepper.

La det koke i smøret på lav temperatur, mens du rører av og til. Sjekk etter noen minutter om de er møre. Koketiden er avhengig av størrelsen på terningene.

 

Kyllingfileten:

800 g kyllingfilet

Salt og pepper

Smør til steking

Krydre kyllingen med salt og pepper og brun det på begge sider i en stekepanne. La det stå på lav varme til gjennomstekt, men fortsatt saftig. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 68 grader.

Kyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsaus
Kyllingfilet med smørdampa beter og blåskimmelsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese