Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter

Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter en nydelig kombinasjon og passer godt til selskap eller til en hyggelig lørdagsmiddag. Kyllinglår med ben blir ekstra saftig, men du kan bruke kyllingfilet, om du heller ønsker det.

Sausen:

Skall og saft av 4 appelsiner

1,5 dl sukker

3 ss vann

3 ss eplesidereddik

2 ss soyasaus

1 ss kalve- eller kyllingfond

2 ss brun maisennajevner

75 g smør

Skyll appelsinene i lunkent vann. Skrell dem med ostehøvel eller potetskreller. NB! Kun det gule.

Kok sukker og vann på lav varme til det er nesten karamellisert. Tilsett eddiken og la det koke i noen minutter, før du tilsetter appelsinsaften og skallet og la det koke i noen minutter. Sil av og tilsett soyasaus og fond. Visp inn maisenna og la det koke i min. 1 minutt. Tilsett smøret, rør til det er oppløst og server.

Parmesanpoteter:

200 g potet per person

Nøytral olje

Reven parmesan (fås i pose)

Om potetene er store, kan de deles i to eller fire. Om de er små, kan de brukes hele. Risle potetene med olje og sett dem i ovnen på 200 grader. Når de nærmer seg ferdige inni (kjenn med en spiss kniv), drysser du reven parmesan over og setter dem inn i noen minutter til, så osten smelter og blir gyllen.

Kyllinglår:

Legg kyllinglårene i en ildfast form, krydre med salt og pepper og stek dem på 180 grader til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige, ca. 40 min.

 

Server kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt stekt løk og blomkål som er damet i vann tilsatt litt smør i 5 min.

 

Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter
Kyllinglår med appelsinsaus og parmesanpoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese