Lammespyd med gresk salat og tzatziki

Lammespyd med gresk salat og tzatziki

Lammespyd med gresk salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) vekker gode sydenminner hos flere enn meg, tenker jeg. Grillspyd kan varieres i det uendelige og smaker ekstra godt en varm sommerkveld. Dette er laget med lammekjøtt, men du kan gjerne erstatte kjøttet med f.eks. biff, kylling eller svin. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Grillspyd:

800 g lammekjøtt i store terninger (f.eks. flatbiff eller ytrefilet)

1 dl rødvin

0,5 dl nøytral olje

2 ss tzatzikikrydder

Start med å blande marinaden til kjøttet, legg i kjøttet og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten.

Tre kjøttet på spyd og grill dem i noen minutter på hver side. Lammekjøttet kan med fordel være rosa i midten.

Gresk salat: 

1 rødløk i ringer

1 agurk i terninger

2 tomater i terninger

200 g fetaost i terninger

1/2 potte finhakket fersk oregano

1,5 dl god oliven i skiver

Bland salaten i en bolle

Dressing: 

1/2 dl god olivenolje

1 ss rødvinseddik

Salt og pepper

Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper og hell den over salaten.

Tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка):

1/2 hvitløksfedd

2,5 dl yoghurt

1 ts tørket mynte

150 g agurk, skrelt og finhakket

salt

Mos hvitløksfedd med litt salt i en morter. Bland yoghurt, hvitløk og mynte i en bolle. Vend inn agurken, smak til med salt og pynt med et mynteblad.

Server grillspyd med lam og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) med båtpoteter.

Ovnspoteter:

200 g minipoteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne. Del potetene i to, legg dem i langpanna, dryss over salt, pepper og tzatzikikrydder. Risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.

Lammespyd med gresk salat og tzatziki - ferdig servert
Lammespyd med gresk salat og tzatziki – ferdig servert

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese