Lammespyd med gresk salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) vekker gode sydenminner hos flere enn meg, tenker jeg. Grillspyd kan varieres i det uendelige og smaker ekstra godt en varm sommerkveld. Dette er laget med lammekjøtt, men du kan gjerne erstatte kjøttet med f.eks. biff, kylling eller svin. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Grillspyd:
800 g lammekjøtt i store terninger (f.eks. flatbiff eller ytrefilet)
1 dl rødvin
0,5 dl nøytral olje
2 ss tzatzikikrydder
Start med å blande marinaden til kjøttet, legg i kjøttet og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten.
Tre kjøttet på spyd og grill dem i noen minutter på hver side. Lammekjøttet kan med fordel være rosa i midten.
Gresk salat:
1 rødløk i ringer
1 agurk i terninger
2 tomater i terninger
200 g fetaost i terninger
1/2 potte finhakket fersk oregano
1,5 dl god oliven i skiver
Bland salaten i en bolle
Dressing:
1/2 dl god olivenolje
1 ss rødvinseddik
Salt og pepper
Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper og hell den over salaten.
Tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка):
1/2 hvitløksfedd
2,5 dl yoghurt
1 ts tørket mynte
150 g agurk, skrelt og finhakket
salt
Mos hvitløksfedd med litt salt i en morter. Bland yoghurt, hvitløk og mynte i en bolle. Vend inn agurken, smak til med salt og pynt med et mynteblad.
Server grillspyd med lam og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) med båtpoteter.
Ovnspoteter:
200 g minipoteter per person
Risle litt olivenolje i en langpanne. Del potetene i to, legg dem i langpanna, dryss over salt, pepper og tzatzikikrydder. Risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.