Larb moo er en sunn og god rett, som er enkel å lage. Den spises i flere land i Sør-Øst-Asia, og er nasjonalretten til Laos. Larb moo kan gjerne erstatte fredagstacoen og faller i smak hos både liten og stor.
Risen:
2 ss ris
Rist risen i en tørr panne på middels varme, til den blir gyllen, rør underveis så den får jevn farge. Avkjøl risen i 10 minutter og kjør den til mel i en morter eller en foodprosessor. Sett til side til senere.
Saus:
3 ss fiskesaus
1 ts brun farin
1 ts salt
3 lime, kun saften
1 rød chili, finhakket
Bland sammen fiskesaus, brun farin, salt, saften av 3 lime og finhakket chili (fjern gjerne steinene). Rør i dressingen til sukkeret er helt oppløst. Sett til side til du har stekt kjøttdeigen.
Kjøttdeigen:
800 g kjøttdeig av svin
2 sjalottløk, finhakket
4 vårløk, finhakket
Mynte, finhakket
Koriander, finhakket
Thaibasilikum, finhakket
Salt og pepper
Stek kjøttdeigen på lav varme i en stekepanne, den skal ikke bli brun. La kjøttet steke/koke til all væsken fra kjøttdeigen har fordampet.
Rør inn sausen, den knuste risen, sjalottløk, vårløk, mynte, koriander og thaibasilikum og smak til med salt og pepper.
Servering:
1 hode hjertesalat
1 lime i båter
Koriander, mynte, thaibasilikum i hver sin lille skål
Sesamfrø, ristet i tørr panne
Sett alle elementene på bordet. Legg 2-3 spiseskjeer med kjøttdeigblanding på hvert salatblad. Dryss over ferske urter og sesamfrø og server med limebåter.

Du finner flere retter fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.