Libanesisk ris

Libanesisk ris

Libanesisk ris er et mer spennende tilbehør til middagen enn vanlig kokt ris. Libanesisk ris passer selvfølgelig til libanesisk mat, men også til grillet mat og stekte kjøtt- og fiskeretter. Det spesielle med den, i tilegg til krydderet, er at den blandes med vermicellinudler, som er nåltynne risnudler. Du får kjøpt dem i asiatiske butikker i tillegg til velassorterte matbutikker.

  • 5 dl basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 dl tørkede vermicellinudler, delt i cm-biter
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • ½ ts salt
  • 1 kanelbark
  • 1 pose pinjekjerner eller pistasjnøtter
  • 1 neve finhakket bladpersille

Skyll risen med kaldt vann til vannet er klart. Sil godt av og sett til side.
Varm olivenoljen i en middels stor kjele med slippbelegg på middels varme. Tilsett vermicelli-pastaen og kok under stadig omrøring til all vermicellien har en dyp gyllenbrun farge. Vær forsiktig så den ikke brenner seg.
Ha risen over den kokte vermicellien og rør for å blande og dekke risen med olivenoljen. Smak til med salt og en klype kanel, om ønskelig.

Tilsett 4 kopper vann og kok opp blandingen. Vannet vil reduseres i prosessen. Reduser varmen til lav, dekk til kjelen og kok i 15 minutter.
Når risen er gjennomkokt, ta den av varmen og la risen dampe i 5 minutter. Ta deretter av lokkene og rør med en gaffel.

Server varm med frisk persille og ristede nøtter, om ønskelig.

Libanesisk ris
Libanesisk ris

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar