Libanesisk tunfisk med ris og salat

Libanesisk tunfisk med ris og salat

Libanesisk tunfisk med ris og salat er laget med fersk tunfiskbiff og den spesielle libanesiske risen, som er laget av en blanding av ris og nudler.

Salaten:
  • Rødkål i fine strimler
  • Kål i fine strimler
  • Gulrot, revet
  • Agurk i terninger
  • Vårløk, strimlet
  • Paprika i strimler
  • Granateplekjerner

Bland alt sammen i en bolle, eller på et fat.

Dressing:
  • 1 del limesaft
  • 2 deler extra virgin olivenolje

Pisk sammen med en gaffel og hell dressingen over salaten, rett før servering.

Libanesisk ris:
  • 5 dl basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 dl tørkede vermicellinudler, delt i cm-biter
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • ½ ts salt
  • 1 kanelbark
  • 1 pose pinjekjerner eller pistasjnøtter
  • 1 neve finhakket bladpersille

Skyll risen med kaldt vann til vannet er klart og sil godt av.
Fres vermicellinudlene i olje til de har en gyllenbrun farge. Pass på så den ikke brenner seg.
Tilsett risen, rør det godt sammen og tilsett krydderet. Hell i vannet, rør godt sammen og la det småkoke til risen er ferdig. Rør inn persille og pinjekjerner.

Libanesisk ris
Libanesisk ris
Tunfisk:

4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g

Olivenolje til å pensle med

Salt og nykvernet pepper

1 ss olivenolje

Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.

Libanesisk tunfisk med ris og salat
Libanesisk tunfisk med ris og salat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar