Luxemburg: Caves St Martin

Luxemburg: Caves St Martin er en vinprodusent i Remich, rett ved Mosel. Du kan se over til Tyskland, som ligger på den andre siden av elven.

Luxemburg er et supert land å være turist i. Landet er lite og al kollektivtrafikk er gratis, så det er bare å sette seg på en buss og reise på eventyr.

 

Vi valgte å dra på omvisning og vinsmaking, servert med lokale delikatesser og etter en 45 minutters busstur, stoppet bussen på en busslomme rett utenfor Caves St Martin.

 

 

Omvisningen var spennende, med vin lagret i grotter innover i fjellet og en kunnskapsrik guide.

Vinsmakingen i etterkant var en fin opplevelse, deilige viner og velsmakende, lokale spesialiteter.

Etter at vinsmakingen var over og vi hadde kjøpt vinene vi hadde lyst til å ta med hjem, fant vi ut at vi skulle gå over broen og inn i Tyskland. Det viste seg å være bortkastet tid, for selv om det var en campingplass der, var ingen av serveringsstedene åpne.

Vi gikk tilbake over elva og hoppet om bord i en av båtene, som kjørte sightseeingturer på Mosel. Siden det var en varm og solrik dag, var dette også et godt valg.

Luxemburg er et supert turmål og jeg kan varmt anbefale denne utflukten, som du helt fint kan arrangere selv.

Om du synes en tur til Caves St Martin frister, finner du mer informasjon om dem her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese