Mongolsk pizza

Mongolsk pizza er en kjøttdeigpizza med mongolsk smak. Østerssaus, ketjap manis, maissirup, mirin og sesamolje får du kjøpt i asiatiske butikker, om du ikke får det i matbutikken din.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Sausen:

3 ss soyasaus

2 ss sukker

1 ss østerssaus

1 ts kyllingfond

1/2 ts ketjap manis

1 ss lett maissirup

2 ss mirin

1/2 ss sesamolje

Svart pepper

5 ss vann

1 ss maisenna

Rør alt godt sammen i en bolle og sett til side.

Kjøttblandingen:

3 ss raps- eller solsikkeolje

1 løk, finhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

2,5 ts revet ingefær

1 rød chili, finhakket

500 g kjøttdeig

Fres løken i oljen til den er blank, før du tilsetter kjøttdeigen og steker det til det får fin brunfarge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Rør godt rundt og la alle smakene trekke i 1 minutt.
Hell i sausen, rør sammen og la det småkoke til sausen tykner litt. Tilsett kjøttet tilbake og bland sammen i 1 minutt.

Topping:

1 pk revet ost

kjøttblandingen

1 rød chili, finstrimlet

5 vårløk, finstrimlet

1 paprika i strimler

Dryss på halvparten av osten, legg deretter på kjøttblandingen og resten av osten. Dryss på paprika, vårløk og chili.

Stek pizzaen litt under midten av ovnen, på full guffe, til toppen er gyllen. Del opp og server.

Mongolsk pizza
Mongolsk pizza

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese