Malawah

Malawah er pannekaker fra Djibouti, Etiopia Jemen og Somalia, som ofte brukes med honning på, til frokost.

3 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ts kardemomme

5 dl melk

4 egg

1 ss smør

Bland mel salt og kardemomme og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene. La malawahrøren svelle i min. 30 min.

Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med røre og vri på stekepannen, slik at røren blir  jevnt fordelt. Når malawahen har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og malawahen når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.

Stek malawahene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.

 

Pannekaker
Pannekaker

Du finner flere oppskrifter fra hele verden HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese