Marinert tunfisk med brokkolini gomaae

Marinert tunfisk med brokkolini gomaae er en japansk rett som jeg liker veldig godt. Om du ikke har tilgang til fersk tunfisk, kan du bruke laks.

Brokkolini gomaae:

1,5 ss hvite og svarte sesamfrø, ristet i tørr panne til de er lett brune
400 g Broccolini (Bimi)
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss sesamolje
1 ss ukrydret riseddik (japansk)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 klype knuste røde chiliflak, pluss mer etter smak
havsalt og nykvernet pepper, etter smak
ferskpresset juice av 1/2 sitron

Bland sammen olivenolje og sesamolje, riseddik, hvitløk, chiliflak og det meste av sesamfrøene. Smak til med salt og pepper. 

Kok brokkolinien i en stor kjele med saltet kokende vann til den kokt, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 3 minutter. Løft dem ut av vannet, tørk dem lett med tørkepapir og legg dem over i serveringsbolle. Drypp oljeblandingen over brokkolinien og bland det godt sammen. Dryss over resteren sesamfrøene og risle over sitronsaften. Krydre gjerne med flere røde chiliflak, om du vil ha det litt mer spicy.

Brokkolini gomaae
Brokkolini gomaae

 

Tunfisken:

0,6 dl appelsinjuice
0,6 dl soyasaus
2 ss olivenolje
2 ss persille, finhakket
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts malt svart pepper
4 tunfiskbiffer á 180-200 g

Bland appelsinjuice, soyasaus, olivenolje, persille, sitronsaft, hvitløk og pepper sammen i en bred form, som er stor nok til at fisken kan ligge side ved side. Legg tunfiskbiffene i marinaden og snu dem, så de får marinade på alle kanter. Dekk fatet med plastfolie og mariner i kjøleskapet i minst ca. 30 minutter.

Grill eller stek tunfiskbiffene i 2 min. på hver side.

 

Marinert tunfisk med brokkolini gomaae
Marinert tunfisk med brokkolini gomaae

Server marinert tunfisk med brokkolini gomaae med ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken og stekt shitake.

Du finner mange spennende oppskrifter på mat fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese