Mast-o-khiar er det iranske svaret på tzatziki. Den inneholder mynte og agurk, og passer til både kjøtt og fiskeretter.
5 dl gresk yoghurt
1 stor slangeagurk, revet og væsken klemt ut
1 liten løk, revet
2-3 ss fersk, finhakket mynte (ev. 1 ss tørket mynte)
½ ts salt
¼ ts svart pepper
Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.
Til pynt brukes en eller flere av følgende:
Litt finhakket slangeagurk
Litt mer mynte
Noen tørkede roseblader
Pistasjnøtter
Valnøtter, ristet i tørr panne og grovhakket
Tørket berberis
Litt extra virgen olivenolje
Jeg har brukt mynteblader og tørkede roseblader. Sett kaldt til den skal serveres.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.