Million dollarkylling er en velsmakende rett, som ikke trenger saus utover det du legger på toppen av kyllingfiletene. Oppskriften er passe til 4 personer. Retten egner seg for små barn, om du hjelper med å dele kyllingen i små munnfuller.
4-6 kyllingfileter, avhengig av størrelsen
Salt og pepper
200 g kremost
1 pose majones
1 pose revet cheddar
1 pk baconterninger, sprøstekt
2 dl mandelflak, lett ristet i tørr stekepanne
1 ts hvitløkspulver
4 vårløk i tynne skiver
Bank kyllingen litt flat med en biffbanker eller lignende, legg dem på en bakepapirkledd stekeplate og krydre dem med salt og pepper.
Rør kremost og majones sammen i en stor bolle. Tilsett cheddar, bacon, mandler, hvitløkspulver og halvparten av vårløken og rør det godt sammen.
Fordel kremostblandingen jevnt over hvert kyllingstykke og sett i ovnen på 200 grader til det begynner å bli lekker farge på oversiden, det tar ca. 15 minutter. Om du vil kan du bruke steketermometer, kan du ta dem ut når kyllingen når 68 grader.
La million dollarkyllingen hvile i 5 minutter før du pynter med resten av vårløken og serverer den sammen med ønsket tilbehør. Jeg har brukt en frist salat med mangodressing.

Du finner flere spennende og varierte retter fra USA her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.