Musakhan

Musakhan

Musakhan er en nydelig, palestinsk kyllingrett og regnet som deres nasjonalrett. Den er enkel å lage og kan gjerne erstatte fredagstacoen. Baharat kan du kjøpe i asiatiske butikker, eller du kan lage den selv og oppskrift finner her. On du ikke vil kjøpe ferdige pitabrød, kan du lage pitabrødene selv også, du finner oppskriften her.

1 hel kylling (ca. 1 kg), ev. 800 g lårfilet av kylling
2 ss extra virgin olivenolje
1,5 ss sumac
2 ts baharat
Salt og pepper
1 sitron
2 ss pinjekjerner
2 ss mandelflak
2 ss rødløk
2 ss bladpersille, finhakket
4 ss granateplefrø
4 pitabrød

Kyllingen:

Del kylling i mindre biter og gni stykkene inn med krydderne.
Varm olivenolje i en stekepanne og brun raskt på alle sider.
Legg dem i en ildfast form sammen med sitron delt i båter.
Kok ut pannen med litt vann og hell over.
Stek i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
Når kjøttsaften er klar, er kyllingen stekt.

Topping:

Rist pinjekjernene og mandelflakene i en tørr panne til de er gylne. Sett til side.

Kutt løk i biter/grovhakk og stek i olivenolje til myk. Det tar 8-10 minutter. Rør inn sumac og baharat og surr videre noen minutter. Smak til med salt og pepper og ta av platen.

Servering:

Varm pitaene i ovnen i 2-3 minutter.
Riv kyllingstykkene i biter (eller behold dem hele).
Legg løkblandingen på først. Deretter kyllingen på toppen.
Legg på en sitronbåt og drypp over litt av stekesjyen fra formen.
Dryss over persille og granateplefrø. Om du ønsker, kan du servere musakhan sammen med en frisk salat også.

Musakhan
Musakhan

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.