Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus

Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus er en nydelig rett, og passer godt om du har gjester eller vil feire noe spesielt. Konjakk- og peppersaus er kanskje den aller beste sausen jeg vet om. Det viktigste når du lager den, er å gå ut, så du ikke forpester hele huset og passer på luggen, så den ikke tar fyr.

Konjakk- og peppersaus:

20 svarte pepperkorn

1/2 dl konjakk eller brandy

1/2 ltr fløte

2 ss oksefond

1 ss karamellsaus fra flaske

10-20 rosépepperkorn (antall etter hvor sterk du vil ha sausen)

2 ss smør rett før servering

Konjakk- og peppersaus er en av de beste sausene jeg vet og den er morsom å lage. Knus svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å lukte pepper. Tilsett konjakken. Ta en tur på verandaen og tenn på (pass fingrene og luggen). La det brenne ut før du går inn igjen. Tilsett fløte, oksefond, karamellsaus og rosépepperkorn (etter hvor sterk du vil ha sausen). La det koke til det blir tykt og rør inn smør rett før servering. Sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt.

Indrefileten:

Indrefileten har fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.

Hasselbackpotetene finner du oppskrift på HER.

Serveres med grønnsaker du liker. Jeg har brukt brokkoli.

Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus
Oksefilet med hasselbackpoteter og konjakk- og peppersaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese