Omelett med sopp og spekeskinke smaker godt til både frokost, lunsj eller som en lett kveldsrett. Selv om omelett regnes som en rett fra det franske kjøkkenet, kommer den trolig fra oldtidens Persia (nå Iran) og den serveres over hele verden. Oppskriften er passe til 2 personer
1/2 purre, finhakket
1 gode neve, sopp i strimler, f.eks. aromasopp eller sjampinjong
5 egg
5 ss fløte
Salt og pepper
1/2 flass sorte oliven i skiver
100 g revet ost etter eget ønske
5 minitomater, delt i to
God spekeskinke i skiver
Brun soppen i litt smør i stekepannen. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over sammen med purre, dryss på ost og sett på lokk. La det kose seg over lav varme, til eggeblandingen stivner. Legg på tomater, oliven og spekeskinke et par minutter før servering. Server omelett med sopp og skinke med godt brød, f.eks. grytebrød, som du finner oppskrift på her.
Du finner flere oppskrifter på og med omelett HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.