Ostesnurrer med skinke

Ostesnurrer med skinke

Ostesnurrer med skinke er deilig til frokost, lunsj, til kvelds eller som niste- eller turmat. De er supre å fryse halvstekte også og steke dem ferdige i ovnen, når de skal spises. Da blir de akkurat som nylagde igjen. Ostesnurrer med skinke faller i smak hos både liten og stor og kan gjerne serveres i barnebursdag også.

Deig:

200 g durumhvete

500 g hvetemel

1 pk tørrgjær

5 dl melk

3 ss olivenolje

1 ss honning

1,5 ts salt

Elt alle ingrediensene godt sammen og juster e. mengden mel, så du får en smidig deig, som akkurat er mulig å bake ut. Dekk til og sett deigen på et lunt sted og la den heve i minimum 1 time, gjerne lenger.

Fyll:

200 g kremost med urter

2 ss sennep

150 g smårettskinke

4 vårløk, finstrimlet

1/2 pose revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Salt og pepper

1 egg til pensling

Kjevle ut deigen til en stor firkant, ca 0,5 cm tykk. Smør kremost og sennep utover hele firkanten, og dryss over skinke, vårløk, revet ost og litt salt og pepper.
Skjær deigen i 2 cm brede strimler. Ta tak i hver ende, surr strimmelen noen ganger rundt to fingre og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve i ca 30 minutter.

Pensle ostesnurrer med skinkes med pisket egg og stek dem midt i ovnen på 220 grader i ca. 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Ostesnurrer med skinke
Ostesnurrer med skinke

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.