Pannekaker med banan og is

Pannekaker med banan og is er en deilig dessert. Her har jeg servert dem med karamellisert popcorn, mandelflak og karamellsaus. Du kan lage sausen selv, eller bruke ferdig saus på flaske.

Pannekakene:

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
1 ss smør

Bland mel og salt og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene. La pannekakerøren svelle i min. 30 min.

   

Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vri på stekepannen, slik at røren blir  jevnt fordelt. Når pannekaken har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.

Stek pannekakene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.

 

Pannekaker med banan og is
Pannekaker med banan og is
Montering (per porsjon):

1 pannekake

1/2 – 1 banan i skiver

1 neve karamelliserte popcorn

1 ss mandelflak

Karamellsaus, hjemmelaget eller fra flaske

1-2 kuler is

Mynteblad

Legg 1 pannekake på en tallerken, legg en rad med bananskiver tvers over pannekaken og brett inn sidene. Dryss over mandelspon og popcorn og risle over karamellsaus. Legg på iskuler og pynt med et mynteblad.

Hjemmelaget karamellsaus:

1 ss sukker

4 ss brunt sukker

1 dl kremfløte

3 ss smør

1/2 ts salt

3 ss peanøttsmør

Kok opp alt, bortsett fra peanøttsmør og salt i en tykkbunnet kjele, på middels varme under omrøring. La det småkoke i 3-4 minutter, mens du rører. Tilsett peanøttsmør og salt i blandingen, og rør videre over lav varme i 3-4 minutter til.

Pannekaker med banan og is
Pannekaker med banan og is

 

Du finner masse spennende og velsmakende desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese