Pannekaker med lun eplemos og is

Pannekaker med lun eplemos og is er en deilig dessert. Her har jeg servert dem med karamellisert popcorn, mandelflak, krokan, mynteblader og spiselige blomster.  Du kan gjøre den lettvinn med å kjøpe ferdige pannekaker og eplekompott, eller gjøre som meg, lage alt selv.

Pannekakene:

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
1 ss smør

Bland mel og salt og lag en grop i midten. Tilsett litt og litt av melken, mens du rører innenfra og utover med en visp. Når all melken er rørt inn, visper du inn eggene. La pannekakerøren svelle i min. 30 min.

   

Smelt smør i en stekepanne, på litt over middels varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vri på stekepannen, slik at røren blir  jevnt fordelt. Når pannekaken har stivnet og blitt gyllenbrun under, snur du den og pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, snur du den og steker andre den siden.

Stek pannekakene på begge sider, før du legger du dem lunt, så de holder varmen til alle er ferdig stekt. Jeg legger dem i et ildfast fat med lokk i ovnen på 50 grader.

Eplemos:

6 epler

1 vaniljestang

8 ss sukker

1 dl vann

Legg skrelte epler, delt i terninger i en kjele med resten av ingrediensene og kok til eplene er møre og litt moset.

Montering av pannekaker med lun eplemos og is (per porsjon):

1 pannekake

1-2 kuler is

2-3 ss eplemos

6-8 karamelliserte popcorn

1 ss mandelflak

1 ss krokan

Mynteblad

Spiselige blomster (f.eks. stemor)

Legg 1 pannekake på en tallerken, legg eplemosen tvers over og rull sammen. Dryss over mandelspon, krokan og popcorn. Legg på iskuler og pynt med mynteblader og blomster.

 

Pannekaker med lun eplemos og is
Pannekaker med lun eplemos og is

 

Du finner masse spennende og velsmakende desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese