Pickles med eplesidereddik er enda et forsøk på i finne den perfekte picklesoppskriften, lik den farmoren min lagde. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker, eller bare sylteagurker, om du foretrekker det. Jeg har brukt grønnsaker fra egen avling, men du kan selvfølgelig kjøpe i butikken.
Sylteagurker
Blomkål i små buketter
Erter
Bønner
Gulrøtter
Krondill
Saltlake til agurkene:
1 liter vann
100 gram salt
Kok opp vann og salt og avkjøl helt. Vask agurkene og stikk dem med gaffel på alle kanter, så laken trekker lettere inn. Legg dem i saltlaken, dekk til og la dem ligge i kjøleskapet i 24 timer.
Etter 24 timer så heller du av saltvannet og starter på syltelaken. Koker glassene du skal oppbevare picklesen i.
Syltelake:
6 dl vann
2 dl 7% eddik
3 dl eplesidereddik
270 gram sukker
27 gram salt
2 ss korianderfrø
1 ss hel sort pepper
2 ss sennepsfrø
Del agurkene i skiver og legg dem lagvis i glassene du skal oppbevare dem i, sammen med de andre grønnsakene og krondillen.
Rist krydderne i en tørr panne og kok opp vann, eddik, eplesidereddik, sukker, salt, korianderfrø, pepper og sennepsfrø. Hell den kokende syltelaken over i glassene så de blir helt fulle. Vent litt og fyll på igjen. om det er plass til mer. Sett på lokket og sett picklesen kaldt i 10 dager, før du spiser av dem. Pickles holder i mange måneder så lenge du oppbevarer dem kaldt og bruker rent utstyr, når du fisker opp av glassene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected] Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.