Pinsa med kjøttsaus

Pinsa med kjøttsaus er en italiensk spesialitet. Pinsa er en mellomting mellom pizza og focaccia og har lang hevetid, så deigen lages dagen før den skal spises. Denne er toppet med kjøttsaus, men du kan bruke valgfritt fyll og det meste er lov.

Pinsadeig:

420 g mel

80 g rismel + litt til utbakingen

4 dl kaldt vann

1 ss olivenolje + 2 ss til utbakingen

1/2 ts tørrgjær

1 ts salt

Dag 1:

Elt alt sammen, dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile i 30 minutter. Etter at deigen har hvilt, eltes den sammen igjen og får hvile i 30 minutter til. Elt sammen for tredje gang, dekk med plastfolie og sett bollen kaldt i ca. 24 timer.

Dag 2:

Del deigen i 2 like emner og lag to runde baller. Legg bakepapir på stekebrettet, dryss litt rismel på og legg på pinsaballene. Dekk med et rent koppehåndkle og la dem etterheve i 60 minutter. Trykk ballene litt flate, drypp litt olivenolje midt på hver av dem og press pinsadeigen ut til to ovale pinsaer.

Stek dem litt langt ned i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Kjøttsaus:

2 ss olivenolje

1 finhakkede løk

1 finhakkede hvitløksfedd

50 g bacon i terninger

1 stjerneanis

2 laurbærblad

1 stilker frisk timian

1 ss tørket oregano

1 boks hakkede tomater

300 g karbonadedeig

1 dl kalve- eller oksekraft

1 dl rødvin

Salt og pepper

1 boks mais

Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres bacon til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett laurbærblader, stjerneanis, timian og oregano. Brun karbonadedeigen i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.

Tilsett hakkede tomater, kalve- eller oksekraft og rødvin og la det småkoke under lokk i 1 time. Ta av lokket og la det koke videre til nesten all kraften har fordampet. Plukk ut stjerneanisen, tilsett mais, smak til med salt og pepper og fordel sausen utover de to halvstekte pinsa-bunnene.

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag drysses over. Stek videre til osten er smeltet og blitt litt gyllen.

 

Pinsa med kjøttsaus
Pinsa med kjøttsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese