Ramensuppe med biff

Ramensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe til 4 personer.

Olivenolje

450 g beinfri mørbrad, skåret i 1 cm tykke skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss fersk ingefær, finhakket

150 g shitakesopp i tynne skiver

4 ss soyasaus med lite salt

1 ss fishsauce

1 chili, finhakket

9,5 dl god kjøttkraft, ev. vann og kalvefond

1/2 ts salt

1 ts sort pepper

450 g tørkede ramennudler

Topping:

4 egg, delt i 2

3 vårløk i strimler

1 potte koriander, finhakket

Krydre biffen med rikelig med salt og pepper og brun den i olivenolje i en stor gryte i 1-2 minutter på hver side på middels varme. Ta kjøttet ut av kjelen og sett til side. 

Tilsett mer olivenolje i den samme kjele og fres hvitløk og ingefær i ca. 3 minutter under omrøring. Tilsett sopp, soyasaus, fishsauce, chili og kraft, og la det småkoke i 10 minutter på lav varme.

Kok eggene i vann i 10 min. før du skyller dem i kaldt vann, så kokingen stopper. Skrell eggene og del dem i to.

Legg ramen i kraften og la de ligge der til de er spiseklare. Del nudlene likt i 4 boller, tilsett biff og kraft. Legg ett egg i hver bolle og dryss over vårløk og koriander.

Ramensuppe med biff
Ramensuppe med biff

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese