Reker saganaki er argentinske villreker eller scampi bakt i en frisk tomatsaus med fetaost, oliven og urter. Den kan serveres som en forrett, lunsj eller en meze-/tapasrett. Til forrett beregner jeg 3 reker til hver. Du kan enten lagge retten i en, stor, ildfast form, eller i porsjonsformer.
500 g rå argentinske kjempereker eller scampi
4 ss extra virgin olivenolje
1 løk, grovhakket
1 rødløk, grovhakket
6 fedd hvitløk, grovhakket
1/2 ts røde chiliflak
1 sitron, revet skall og sitronsaften
400 g tomater i terninger inkl. væsken
4 ss honning
1 god skvett ouzo eller annet anisbrennevin
1 ss finhakket, fersk oregano (eller 1 ts tørket oregano)
100 g god fetaost
40 g oliven i skiver
Friske urter til pynt
Fres løk og hvitløk i olje i en stekepanne, til det er mørt, ca 5-10 minutter. Lag en brønn i midten og tilsett chiliflakene og sitronskallet og stek i ett minutt. Tilsett tomatene, honning, ouzo og oregano. Hvis det virker tørt, kan du tilsette en liten skvett vann (eller mer Ouzo). Sett på lokk og la det småkoke til tomatene går i oppløsning, minst 10 minutter, men gjerne lenger. Smak til med salt og pepper.
Fordel tomatsausen i former, legg på oliven, reker og fetaosten.. Fordel fetaosten på toppen. Sett formene i ovnen på 200 grader på midterste rille i 15 minutter, eller til fetaen begynner å smelte. Sett gjerne på grillelementet i noen minutter for å få toppen gyllen.
Pynt med friske urter og server mens det er varmt, gjerne med godt brød.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.