Risotto med østerssopp

Risotto med østerssopp

Risotto med østerssopp er en risotto, med kremet konsistens og mye smak. Du kan lage den av kraft, hvis du har, men vi bruker brunet sjalottløkfond fra Bong, som har mye smak, og blander den ut i vann.

Kraft:
  • 1,5 dl hvitvin
  • 8,5 dl vann
  • 6 ss brunet sjalottløkfond

Kok opp, så den er varm når den skal brukes.

Risotto med østerssopp:
  • 1 finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 pk risottoblanding
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l varm kraft
  • 400 g østerssopp, strimlet og brunet i smør
  • 100 g smør
  • 50 g finrevet parmesan
  • 1/2 sitron, kun saften
  • Ev. litt finhakket persille
  • Basilikum til pynt

Fres løk og hvitløk til løken er myk og blank i det samme smøret. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Sett platen på middels varme, Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell én øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har ønsket konsistens. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes soppen, sitronsaft, smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Risottoen vil tykne om den blir stående. Rør ev. inn finhakket persille rett før servering og pynt med basilikumblader.

 

 

Risotto med østerssopp
Risotto med østerssopp

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.