Thailandsk aften

Thailandsk aften kan være så avansert eller enkelt du vil å arrangere, men det er hyggelig å gjøre en ekstra innsats, for å skape stemningen. I tillegg til at bordet ser thailandsk ut, har vi søkt opp thailandsk loungemusikk og gjort en jobb med drikkevarene i forkant. Jeg bestilte en thailandsk vin som heter Monsun på polet og kjøpte Singha lager, som er et thailandsk øl. 

Velkomstdrinken er en thaimojito, som du finner oppskriften på HER.

Jeg fant servietter med Buddah på og de gjorde at fargene på bordet ble oransje og rosa og det er ikke farger jeg vanligvis bruker sammen, men jeg ble fornøyd med resultatet likevel.

Til forrett lagde jeg en rekecocktail med smak av Østen. Du finner oppskriften HER.

Hovedretten ble kyllingsatay, som er grillspyd med kylling og peanøttsaus. Det er en av favorittrettene mine og du finner oppskriften på den HER. Den blir servert med en frisk og god mangosalsa, som for anledningen fikk litt fersk ananas i tillegg.

Thailandsk aften
Thailandsk aften – kyllingsatay

Desserten besto av ananasskive med kokosis og varm karamellsaus. Du finner oppskrift på kokosis HER.

Karamellsaus:

1 ss sukker

4 ss brunt sukker

1 dl kremfløte

3 ss smør

1/2 ts salt

3 ss peanøttsmør

Kok opp alt, bortsett fra peanøttsmør og salt i en tykkbunnet kjele, på middels varme under omrøring. La det småkoke i 3-4 minutter, mens du rører. Tilsett peanøttsmør og salt i blandingen, og rør videre over lav varme i 3-4 minutter til.

Hell karamellsaus med peanøtter over isen, mens den fortsatt er varm. Det smaker også deilig med litt hele peanøtter til.

Thailandsk aften
Thailandsk aften – nå kan gjestene komme når som helst

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese