Torta Barozzi

Torta Barozzi (Barozzikake) er en kake med tradisjoner tilbake til 1886. Siden den originale oppskriften er strengt hemmelig og kaken laget etter den opprinnelige oppskriften kun kan nytes hos Pasticceria Gollini i Vignola i Italia, er denne oppskriften så nær jeg kan komme. Den smaker helt nydelig og i tillegg er den glutenfri, for dem som har behov for det.

230 g mørk sjokolade, delt i biter
150 g smør, i terninger
4 egg
160 g sukker
70 g peanøtter, usaltet
30 g mandler uten skall
20 ml Aceto Balsamico Tradizionale (lagret balsamico)
10 g instant espressopulver

Kjør peanøtter og mandler til et grovt pulver i en blender. Ikke kjør så lenge at nøttene blir klissete. Smelt sjokoladen og smøret i en bolle over vannbad og rør godt sammen.

Skill eggene og pisk plommene med sukkeret i en stor bolle. Rør inn malte nøtter, kaffe og balsamico sammen med den smeltede sjokolade- og smørblandingen
I en egen bolle, visp eggehvitene til stive topper med en elektrisk visp. Vend hvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen, en tredjedel om gangen.
Hell i blandingen i en smurt 23 cm springform og glatt toppen med en kniv.

Torta Barozzi
Torta Barozzi

Stek Torta Barozzi i ovnen i 35–40 minutter på 160 grader. Kaken er ferdig når et innsatt spyd eller en liten kniv kommer ren ut

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles. Server Torta Barozzi med et dryss med melis, friske bær og vaniljeis. Om du vil lage den selv, finner du oppskrift her.

Torta Barozzi
Torta Barozzi med vaniljeis

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese