Tunfisk med avokado

Tunfisk med avokado er en nydelig rett, som både er sunn og enkel og rask å tilberede. Om du kun har smakt tunfisk fra boks, kommer du til å bli overrasket over den nydelige smaken på fersk tunfisk. Meny har fersk tunfisk, men om du ikke ikke har tilgang på tunfisk, kan du bruke Salma.

Dressing:

1 dl god olivenolje

2 sitroner, kun saften

2 ts sesamolje

Salt og pepper

Rør alle ingrediensene godt sammen og sett til side. Mesteparten skal helles over avokadoblandingen, men tunfisken skal også smøres med litt av den etter steking/grilling.

Avokadoblandingen:

8 avokado i terninger

2 agurker i terninger

2 rødløk, finhakket

1 ts revet hvitløk, eller fra glass/tube

Rør alt sammen og hell nesten all dressingen over.

Fisken:

700-800 g tunfiskbiffer

2 ts malt koriander

Salt og pepper

Krydre tunfiskbiffene og stek dem i litt olje eller grill dem i 2 min på hver side. Den skal være litt rå i midten.

 

Servering:

1 neve frisk koriander

2 ss granateplekjerner

2 ss sesamfrø

Legg avokadoblandingen på et serveringsfat, eller fordel den på 4 tallerkener. Del tunfiskbiffene i skiver, fordel dem utover avokadoblandingen og pensle med resten av dressingen. Dryss over frisk koriander, sesamfrø og granateplekjerner.

 

Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende tunfisk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese