Ukemeny 39

Ukemeny for uke 39

Ukemeny 39 ligger klar. Ved å planlegge en meny for hele uken, kan du ukehandle og spare både tid og penger. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: En slags gresk lasagne

En slags gresk lasagne er en lasagne jeg har tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted. Jeg tenkte at en slags gresk lasagne burde fungere og jeg synes denne smaker skikkelig godt.

En slags gresk lasagne
En slags gresk lasagne
Tirsdag: Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter

Laks med pesto smaker ekstra nydelig på sommeren, synes jeg. Laksen: Laksen kan enten tas i stekepanna, eller legges i grillbakke på grillen.

Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Onsdag: Crispy urtekylling med pasta

Crispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en slags grov strøkavring og fås i de fleste matbutikker nå.

Crispy urtekylling med pasta
Crispy urtekylling med pasta
Torsdag: Ostekoteletter med potetmos

Ostekoteletter med potetmos som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom potetmosen, gjøres klart i samme form.

Ostekoteletter med potetmos
Ostekoteletter med potetmos
Fredag: Pizza med smak av Midtøsten

Pizza med smak av Midtøsten er den helt nye pizzafavoritten hos oss. Den er fargerik og smaker helt nydelig.

Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten
Lørdag:
Forrett: Caprese

Caprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrett (antipasti) eller som en lunsjrett, med godt brød til.

Caprese
Caprese
Hovedrett: Italiensk lam med parmaskinke og poteter

Italiensk lam med parmaskinke og poteter gir et velsmakende, saftig lammelår, med nydelig italiensk smak. Det tilberedes med hvitløk, rosmarin, persille og parmaskinke. Potetene er skjært i tynne skiver og stekes sammen med lammet og får en nydelig smak av urtene og lammekraften.

Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Dessert: Mandelkake med kaffekrem

Mandelkake med kaffekrem er en litt voksen kake, som også passer som dessert.

Mandelkake med kaffekrem
Mandelkake med kaffekrem
Søndag:
Forrett: Kantarellrisotto

Kantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen.

Kantarellrisotto
Kantarellrisotto
Hovedrett: Dorade med smak av Sør-Europa

Dorade fra Sør-Europa er en saftig og smaksrik fiskerett, som for stor del tilberedes i ovnen. Rett før servering helles en deilig skysaus, tilberedt i stekepannen over. Du får kjøpt dorade (dourada, dorado) på Meny. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke er så spennende, får du en helt annen opplevelse om du kjøper den i ferskvaredisken i Norge, Denne doraden er oppdrettsfisk, vokst opp i Biscayabukten, med mye kjøligere vann og smaker helt nydelig.

Dorade fra Sør-Europa
Dorade fra Sør-Europa
Dessert: Mazarinterte

Mazarinterte er lekkert og godt. De er velegnet til selskap, siden de kan bakes dagen i forveien og pyntes rett før servering.

Mazarinterte
Mazarinterte

 

Ukemeny 39 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.