Ukemeny 39 ligger klar. Ved å planlegge en meny for hele uken, kan du ukehandle og spare både tid og penger. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: En slags gresk lasagne
En slags gresk lasagne er en lasagne jeg har tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted. Jeg tenkte at en slags gresk lasagne burde fungere og jeg synes denne smaker skikkelig godt.

Tirsdag: Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter
Laks med pesto smaker ekstra nydelig på sommeren, synes jeg. Laksen: Laksen kan enten tas i stekepanna, eller legges i grillbakke på grillen.

Onsdag: Crispy urtekylling med pasta
Crispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en slags grov strøkavring og fås i de fleste matbutikker nå.

Torsdag: Ostekoteletter med potetmos
Ostekoteletter med potetmos som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom potetmosen, gjøres klart i samme form.

Fredag: Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten er den helt nye pizzafavoritten hos oss. Den er fargerik og smaker helt nydelig.

Lørdag:
Forrett: Caprese
Caprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrett (antipasti) eller som en lunsjrett, med godt brød til.

Hovedrett: Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Italiensk lam med parmaskinke og poteter gir et velsmakende, saftig lammelår, med nydelig italiensk smak. Det tilberedes med hvitløk, rosmarin, persille og parmaskinke. Potetene er skjært i tynne skiver og stekes sammen med lammet og får en nydelig smak av urtene og lammekraften.

Dessert: Mandelkake med kaffekrem
Mandelkake med kaffekrem er en litt voksen kake, som også passer som dessert.

Søndag:
Forrett: Kantarellrisotto
Kantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen.

Hovedrett: Dorade med smak av Sør-Europa
Dorade fra Sør-Europa er en saftig og smaksrik fiskerett, som for stor del tilberedes i ovnen. Rett før servering helles en deilig skysaus, tilberedt i stekepannen over. Du får kjøpt dorade (dourada, dorado) på Meny. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke er så spennende, får du en helt annen opplevelse om du kjøper den i ferskvaredisken i Norge, Denne doraden er oppdrettsfisk, vokst opp i Biscayabukten, med mye kjøligere vann og smaker helt nydelig.

Dessert: Mazarinterte
Mazarinterte er lekkert og godt. De er velegnet til selskap, siden de kan bakes dagen i forveien og pyntes rett før servering.

Ukemeny 39 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.