Crispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en slags grov strøkavring og fås i de fleste matbutikker nå. Du finner den i hyllene med asiatisk mat. Du kan ev. lage den selv, ved å knuse tørr loff eller kavring litt grovt.
Crispy urteskall:
200 g panko
1 bunt bladpersille
2 fedd hvitløk
50 g revet parmesan
1/4 flaske olivenolje
Rør alt sammen til en tykk grøt og sett kaldt til den skal brukes.
Pastaen:
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
10 minitomater, delt i to
10 oliven i skiver
Salt og pepper
500 g spagetti kokt etter anvisning på pakka
1 bunt finhakket bladpersille
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, oliven og tomater og la det koke i noen minutter under lokk. Smak til med salt og pepper og rør inn persille og nykokt spagetti rett før servering.
Kyllingen:
200 g kyllingfilet per person
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Stek kyllingfiletene i stekepanne i 2 min. på hver side, før du legger dem over i en ildfast form. Smør på panko- og urteblandingen og sett formen midt i ovnen på 200 grader og steker til skorpen blir sprø og gyllen.
Servering:
Legg pastablandingen i bunnen på hver tallerken og kyllingen oppa, så skorpen holder seg sprø. Pynt gjerne med litt friske urter.
![Crispy urtekylling med pasta Crispy urtekylling med pasta](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1070888.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.