Dorade fra Sør-Europa

Dorade fra Sør-Europa er en saftig og smaksrik fiskerett, som for stor del tilberedes i ovnen. Rett før servering helles en deilig skysaus, tilberedt i stekepannen over. Du får kjøpt dorade (dourada, dorado) på Meny. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke er så spennende, får du en helt annen opplevelse om du kjøper den i ferskvaredisken i Norge, Denne doraden er oppdrettsfisk, vokst opp i Biscayabukten, med mye kjøligere vann og smaker helt nydelig.

Grønnsakene:

1 dl olivenolje

800 g poteter i skiver

40 minitomater

1 neve frisk oregano

1 neve frisk basilikum

Salt og pepper

Bruk en ildfast form som har plass til doradene uten overlapp senere. Hell olivenoljen i en langpanne og fordel den utover, så den dekker hele bunnen. Fordel potetskivene og resten av ingrediensene og dryss på salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen på 200 grader i 30 min.

Dorade:

Dorade selges som hel fisk og om du ikke er bekvem med å rense den selv, kan du be personalet i ferskvaren gjøre det for deg.

1 dorade per pers.

Persille, finhakket

12 skiver sitron, delt i halvmåner

Salt og pepper

Skyll fisken godt og klipp av de små finnene. Skjær tre snitt i hver side av fisken med en skarp kniv, fyll snittene med halve sitronskiver og buken med persille. Smør den godt med olivenolje og dryss salt og pepper, både inni og utenpå.

Ta formen med grønnsakene ut av ovnen et øyeblikk og legg på doradene. Stek videre i 30 min. til fisken er bakt, men fortsatt saftig.

 

Skysausen:

4 ss olivenolje

2 løk, finhakket

8 fedd hvitløk, finhakket

4 dl hvitvin

2 kvaster bladpersille, finhakket

2 ss mangoeddik

4 ss fiskefond

2 ss sorte oliven i skiver

2 ss kapers

4 ss soltørka tomater, grovhakket

2 kvaster dill

Fres løk og hvitløk blankt i oljen. Tilsett vin og kok inn til halv væskemengde. Rør inn resten av ingrediensene, bortsett fra dillen og la det kose seg i pannen i 2 min. før du løfter formen med doraden ut av ovnen og heller skysausen over.

 

Dorade fra Sør-Europa

Dryss over hakket dill og server.

 

Dorade fra Sør-Europa
Dorade fra Sør-Europa

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese