Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Ouziris
Ouziris er en deilig arabisk alt-i-ett-risrett, som faller i smak hos både liten og stor. Den er ikke sterk, kun smaksrik, men om du ønsker litt sting, kan du tilsette en finhakket chili i kjøttblandingen når den stekes.

Tirsdag: Torsk med soya- og hoisinsaus
Torsk med soya- og hoisinsaus er en lettvinn og velsmakende hverdagsrett. Du kan gjerne erstatte torsken med andre fiskeslag, om du ønsker.

Onsdag: Gresk pizza med kjøttdeig
Gresk pizza med kjøttdeig er veldig populært hos oss. Om du liker gresk mat, er denne en vinner. Den har ikke vanlig tomatsaus, men en deilig hvit pizzasaus, med en mild smak av tzatziki.

Torsdag: Biff med gremolata og bakt tomat
Biff med gremolata og bakt tomat er godt og mettende. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan lages i forveien og skal serveres kald.

Fredag: Bang bang-kylling
Bang bang-kylling finnes i mange varianter, men denne er rask og enkel å lage og med en deilig, kremet saus passer til både hverdags og til familiekos på fredagskvelden. Kyllingen stekes perfekt i ovnen, og middagen er på bordet på ca. 30 minutter!

Lørdag:
Forrett: Aioligratinert hummer
Aioligratinert hummer er en lekker og velsmakende rett, som passer godt i selskap.

Hovedrett: Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker
Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker er deilig både sommer og vinter. Denne retten, servert med potetpuré, kan gjerne serveres i selskap.

Dessert: Eplekake med Dumle
Eplekake med Dumle er deilig, både som dessert og på kakebordet. Kaken består av tre forskjellige elementer, som legges lagvis, før kaken stekes.

Søndag:
Forrett: Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto
Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto er ekstra godt, nå som de ferske, norske aspargesen har kommet. Den smaker aller best, om du lager pestoen selv, men om du ikke har tid, kan du kjøpe en pesto av god kvalitet.

Hovedrett: Lammeskanker på spansk
Lammeskanker på spansk er en velsmakende rett med en kraftig saus og grønnsakene er også med i ovnen. Lammeskank er ikke akkurat det møreste på lammet, men etter noen timer i ovnen, blir det helt fantastisk og faller nesten fra hverandre.

Dessert: Ostekake fra Baskerland
Ostekake fra Baskerland smaker godt og skal se litt rustikk ut. Den kan serveres alene, eller med friske bær til, enten til dessert, eller som kos til kaffen.

Ukemeny 51 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.