Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker

Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker er deilig både sommer og vinter. Denne retten, servert med potetpuré, kan gjerne serveres i selskap.

Sausen:

2 løk, finhakket

2 gulrøtter i små terninger

1 ss smør

4 dl portvin

2 ss viltfond

Maisennajevner

50 g smør

Fres løk og gulrot i 1 ss smør. Tilsett portvin og la det koke litt inn. Tilsett fond og rør inn maisenna det til det tykner. Siler vekk grønnsakene, smak til med salt og pepper og tilsett 50 g smør, så den er ekstra blank ved servering. Ikke la sausen koke etter du har tilsatt smøret.

Grønnsakene:

8 minigulrøtter

1-2 persillerøtter, skrelt og delt i staver

12 sjalottløk, delt i 2

Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. Tilsett litt salt og pepper før servering.

Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa.

Server reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker med valgfrie poteter. Jeg har brukt potetpuré, som du finner oppskrift på HER. Det smaker også godt med båtpoteter til og det finner du oppskrift på HER.

 

Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker
Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker

Du finner flere nydelige og varierte reinsdyroppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese