Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Mandag: Manti
Manti eller shishbarak spises i Tyrkia og Midtøsten.

Tirsdag: Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Laks teriyaki med deilige grønnsaker er en av mine favorittretter fra Japan og jeg lager den i mange varianter. Denne er med ris og bok choy, men du kan bruke andre grønnsaker og servere den med nudler også.

Onsdag: Wienersnitsel
Wienersnitsel blir brukt mye i Mellom- og Sør-Europa. Da jeg var liten, var det vanlig å servere det på kaféer og veikroer og syntes det var skikkelig snadder. Det synes jeg fortsatt, men jeg har nok blitt mer avansert når det gjelder tilbehøret. De store kapersene har jeg kjøpt i asiatisk butikk, men du får kapers i litt mindre størrelse i vanlige matbutikker.

Torsdag: Kinesisk biffgryte
Kinesisk biffgryte er en rett med mye smak. Du får kjøpt kinesisk femkrydder i asiatiske butikker. Du kan justere styrken på retten ved å justere mengden chili.

Fredag: Villsvinfilet
Villsvinfilet er ikke så lett å finne i Norge, men rett over svenskegrensen finnes den i frysedisken mange steder.

Lørdag:
Forrett: Börek
Börek (banitsa) med lammekjøttdeig ser kanskje godt ut, men bare vent til du smaker på den. Krydret lammefyll med pinjekjerner og sultanas (ev. rosiner) rullet inn i lag opp på lag med sprø filodeig. Börek kalles også banitsa, burek, bourekas, byrek og zelnik, avhengig av hvor den kommer fra. Du finner denne retten i flere land, bl.a. Albania, Armenia, Bulgaria, Irak, Israel, Jordan, Libanon, Makedonia, Palestina, Serbia, Syria, Tunisia og Tyrkia. Jeg kjøper ferdige flak med filodeig i matbutikken, det pleier å være 12 flak i pakka.

Hovedrett: Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Lammedolma med fattoush og baba ganoush brukes i mange av landene i den østlige delen av Middelhavet, i tillegg til Iran og Irak. Du får kjøpt vinblader i asiatiske butikker.

Dessert: Gadjar halwa
Gadjar halwa er en deilig dessert, laget av gulrot. Den er oprinnelig fra Persia, men har spredd seg over hele Midtøsten og deler av Asia.

Søndag:
Forrett: Blåskjell i hvitvin
Blåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske. Etter jeg ble eldre, oppdaget jeg hvor fantastiske de er når de er ferske. De smaker aller best når de er selvplukket, men du får kjøpt flotte blåskjell i nett i fiskedisken. Om du ikke vil bruke hvitvin, smaker blåskjellene nydelig med eplemost også.

Hovedrett: Suppelapskaus
Suppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak.

Dessert: Oppned eplekake
Oppned eplekake er en saftig kake, som snus med bunnen opp etter steking-

Ukemeny for uke 43 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.
Du finner flere spennende og varierte menyer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
