Gadjar halwa er en deilig dessert, laget av gulrot. Den er oprinnelig fra Persia, men har spredd seg over hele Midtøsten og deler av Asia.
800 g gulrøtter, skrelt og revet
1 l helmelk
100g sukker
2 ts kardemomme
1,5 dl fløte
100 g smør
50 g blandet, tørket frukt (f.eks. rosiner, tranebær eller sultanas)
50 g pistasjnøtter, grovhakket
Vaniljeis eller kulfi
Kok opp gulrøtter, melk, sukker og kardemomme i en tykkbunnet kjele. La det småkoke til nesten all væsken har fordampet (ca. 30-40 minutter).
Tilsett smør og fløte og la det koke over middels høy varme i 10 minutter, under omrøring. Skru ned varmen litt hvis den begynner å legge seg ved. Når væsken nesten er fordampet tilsett tørket frukt og la det småkoke på lav varme i 10 minutter til, eller til smøret begynner å boble rundt kantene og all væsken har kokt bort. Nå har gulrøttene blitt en velsmakende, karamellisert masse. Server gadjar halwa med iskrem og dryss over litt pistasjnøtter.
![Gadjar halwa Gadjar halwa](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/B04F479F-8E07-4677-A6C7-364C87E35380.jpeg?resize=750%2C422&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.