Vaniljeis med krokan

Vaniljeis med krokan er en kjent og kjær klassiker. En deilig variasjon er å servere vaniljeis med et dryss hjemmelaget krokan. Det er slett ikke vanskelig å lage krokanen selv og den kan brukes til mye mer enn iskrem, f.eks.  andre desserter eller kaker.

200 g mandler

250 g sukker

1,5 dl vann

Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og brun dem i ovnen på 160 grader i 15 minutter.

Kok opp vann og sukker, i en stekepanne og rør til det er oppløst. La det koke på middels temperatur til det får en fin gyllenbrun farge. Det tar noen minutter. Hell sukkerblandingen over mandlene og avkjøl. Knekk blandingen fra hverandre og kjør det til mokkel i en foodprosessor eller legg i pose og slå ivei med biffbanker eller kjevle, til du er fornøyd med størrelsen på krokanen.

Du finner oppskrift på en deilig, hjemmelaget vaniljeis her

Vaniljeis med krokan
Vaniljeis med krokan

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese