Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt

Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt er en nydelig dessert, som du enten kan lage helt fra bunnen, eller kjøpe både is og saus ferdig i butikken. Uansett er denne desserten en velsmakende avslutning på et godt måltid.


Vaniljeis:

2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)

5 dl melk

3 dl fløte

6 eggeplommer

200 g sukker

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig. Om du ikke har ismaskin, kan du sette det i frysenen i en vanlig bolle og røre hver halvtime, til den er stiv. Resultatet blir nesten like bra som med maskin.

Pasjonsfruktsaus:

10 pasjonsfrukt

120 g sukker

1 dl vann

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet kjapt med en stavmikser til du får en litt jevnere blanding, men ikke så du knuser alle fruktstenene. Kok det opp med sukker og vann og la det småkoke i et par minutter.

Sett sausen kaldt til den skal serveres.

Om du ikke vil lage sausen selv, kan du kjøpe den ferdig hos Claras i Hokksund, eller på nettet.

Sjokoladepynten finner du oppskrift på her.

Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt
Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese